"Multumesc RedHost.ro pentru sustinerea proiectului MateInfo.ro! In cei 3 ani de cand colaboram au dovedit ca sunt adevarati PROFESIONISTI iar acum, prin sprijinul lor, suntem cel mai bun site de Matematica din Romania!"
Profesor Dobre Andrei
Facebook Twitter
Promotie: Discount de pana la 50% la pachetele noi de gazduire platite anual!

Configurare email pe iOS7 (iPad)

Dupa ce ati creat adresa Dvs de mail in cPanel o puteti configura pe device-urile Dvs cu iOS. Nu configurati device-ul inainte de a crea adresa de mail in cPanel.

Atentie
Aveti 2 posibilitati de configurare a softului de mail: IMAP sau POP3. In esenta IMAP stocheaza datele (mailuri, foldere, statusuri) pe server in timp ce POP3 stocheaza datele pe calculatorul utilizatorului. Cea mai importanta consecinta este modul in care se sterg si se muta mailurile. In IMAP in momentul in care stergeti un mail, acesta se sterge si de pe server iar in momentul in care mutati un mail intr-un alt folder, folderul si mailurile continute de acesta sunt pe server si ca atare pot fi accesate de oriunde, nu doar de pe calculatorul de pe care a fost creat folderul, respectiv mutat mailul. In cazul POP3, stergerea mailurilor se face in general automat fie imediat dupa ce au fost descarcate de catre softul de mail, fie la un timp dupa aceea. Deci daca configurati softul de mail pe POP3 va trebui sa verificati cum este setat softul respectiv si sa adaptati setarea de stergere in functie de necesitatile Dvs. Folderele create cu un soft POP3 se creaza pe calculatorul utilizatorului si doar acolo vor fi accesate.

Considerente importante
1. Daca softul de mail este configurat pe POP3 si setarea softului de mail implica stergerea mailurilor de pe server, mailurile Dvs nu se vor mai gasi si pe server (dupa ce au fost descarcate). Daca device-ul (PC, laptop, telefon, tableta etc) se strica sau trebuie reinstalat sistemul de operare veti pierde mailurile si de pe device si nu vor mai putea fi recuperate. Deci daca doriti sa pastrati mesajele si pe server aveti 2 posibilitati: fie configurati softul de mail pe mail pe IMAP (caz in care Dvs stergeti mailurile sau le mutati in diverse foldere tematice), fie configurati softul pe POP3 avand grija sa configurati si optiunea ca mailurile sa nu se stearga niciodata de pe server.
2. IMAP este extrem de indicat atunci cand exista posibilitatea ca adresa de mail sa fie utilizata de pe mai multe device-uri (de exemplu PC, laptop, tableta, telefon).
3. Daca se configureaza aceeasi adresa pe mai multe device-uri pe IMAP dupa care configuram adresa pe un alt device cu POP3 fara optiunea de a lasa o copie pe server, device-ul POP3 va "trage" mailurile de pe server deci nu vor mai fi accesibile decat de pe device-ul POP3 respectiv. Cu alte cuvinte mailurile "trase" de pe server nu vor mai putea fi accesate nici prin Webmail si cu niciun alt soft de mail (efectiv mesajele vor disparea din softurile de mail configurate pe IMAP).
4. Configurarea de tip POP se bazeaza pe un protocol invechit iar suportul pentru acesta va fi probabil retras (deja Mail app-ul din Windows 8.1 nu mai include suport pentru POP3).

In concluzie remarcam aceste avantaje importante pentru IMAP:
- puteti consulta intreg continutul adresei de mail de oriunde aveti acces la Internet (prin Webmail, cu un device mobil etc)
- se stocheaza (si puteti consulta de oriunde) si mailurile trimise;
- daca se intampla ceva cu device-ul dvs (se strica, trebuie reinstalat softul de mail sau sistemul de operare), nu se pierd si mesajele
- se face sincronizare intre device-uri; asta inseamna ca daca de exemplu am raspuns la un mail de pe PC, vom vedea marcat ca replied/citit (sau forwardat) si de pe iPad sau telefon;
- folderele pe care le facem, se fac pe server si pot fi si ele accesate de oriunde.

In continuare va oferim un exemplu in care vom configura iOS sa utilizeze adresa office@redhost.ro. Evident va trebui sa inlocuiti in tutorialul de mai jos orice referire la office@redhost.ro cu propria dvs adresa de e-mail.

A. Configurare IMAP

B. Configurare POP3

C. Consultare setari e-mail