ROTLD a introdus incepand cu 1 Martie 2018 taxa anuala de mentenanta pentru toate domeniile .ro. Detalii pe site-ul ROTLD si in cadrul site-ului RedHost.ro in pagina de domenii.
"Multumesc RedHost.ro pentru sustinerea proiectului MateInfo.ro! In cei 3 ani de cand colaboram au dovedit ca sunt adevarati PROFESIONISTI iar acum, prin sprijinul lor, suntem cel mai bun site de Matematica din Romania!"
Profesor Dobre Andrei
Facebook Twitter

Domenii gratuite

Asa cum poate stiti si RedHost are in oferta domenii gratuite. Insa inregistrarea acestor domenii gratuite este conditionata de achizitionarea unui pachet de gazduire (minim RH-1) pentru o perioada de minim 1 an. Motivul este unul simplu: nu exista domenii gratuite.

De ce nu exista domenii gratuite in adevaratul sens al cuvantului

Inregistrarea de domenii de catre firmele din Romania se face prin reselling de domenii, servicii oferite de provideri mari din afara tarii (in general SUA si Canada cu exceptia notabila a ResellerClub/Directi din India). Acesti provideri (care in general administreaza fiecare cateva milioane de domenii) numiti registrari trebuie sa plateasca la randul lor o taxa in zona a 5-7 dolari per domeniu catre fiecare registru in parte (COM/NET, ORG, INFO, EU etc).

Cu alte cuvinte furnizorul roman de la care primiti domeniul gratuit trebuie sa plateasca in medie in zona a 6 Euro per domeniu. Este deci evident ca nu puteti primi un domeniu absolut gratuit fara sa fie legat de un alt serviciu (acesta din urma fiind platit).

Exista si o exceptie, si anume domeniile .tk (extensia de tara pentru Insula Tokelau) care insa au un cost indirect considerabil: pur si simplu aceste domenii nu doar ca nu au o reputatie pozitiva dar au chiar o reputatie puternic negatica. Orice initiativa lansat pe .tk are extrem de putine sanse de reusita. Acest lucru este cel putin la fel de adevarat si pentru mici site-uri personale.

Domenii gratuite la Redhost

RedHost va ofera domenii gratuite pentru majoritatea pachetelor de gazduire preplatite pe un an (oricum majoritatea platilor se fac anual din motive de comisioane bancare, sume prea mici pentru plata lunara/trimestriala etc). Astfel toate pachetele RH-1 sau mai mari beneficiaza de domenii gratuite.

Trebuie insa remarcate 2 aspecte legate de oferta cu domenii gratuite:
1. La RH-1 si RH-2 se ofera domenii gratuite doar in primul an de contract. Din al doilea an aceste domenii se platesc cu 8 Euro pe an.
2. Pachetele RH-7 si RH-8 va ofera IN FIECARE AN posibilitatea de a primi cate un domeniu gratuit cu extensia .RO. Avand in vedere ca RedHost vinde aceste domenii cu un pret de circa 200 RON bonusul are evident dimensiuni notabile.

In final va invitam sa comandati un pachet de gazduire cu domeniu gratuit sau sa ne adresati intrebarile Dumneavoastra.