"Multumesc RedHost.ro pentru sustinerea proiectului MateInfo.ro! In cei 3 ani de cand colaboram au dovedit ca sunt adevarati PROFESIONISTI iar acum, prin sprijinul lor, suntem cel mai bun site de Matematica din Romania!"
Profesor Dobre Andrei
Facebook Twitter
Promotii: Discount de pana la 50% in primul an la majoritatea pachetelor noi de gazduire platite anual! Spatiu dublu incepand cu 02.04.2020!

Inregistrare Domenii

IMPORTANT: introducere taxa anuala de mentenanta pentru toate domeniile .ro

Domeniile .ro sunt administrate prin lege* de catre Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatic? (ICI-București). Pe parcursul anului 2017, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a mandatat ICI Bucuresti sa administreze un program de consultare publica pentru alinierea domeniilor .ro la practica defacto existenta in intreaga industrie online internationala si pentru asigurarea unui cadru normal de administrare pentru domeniile .ro. Ca urmare a consultarii publice, ICI Bucuresti a introdus incepand cu 1 Martie 2018 taxa anuala de mentenanta pentru toate domeniile .ro.

Precizari:
 • Incepand cu 1 Martie 2018, toate domeniile .ro se inregistreaza sau se prelungesc pe o perioada cuprinsa intre 1 si 10 ani.
 • Domeniile .ro inregistrate inainte de 1 Martie 2018, vor fi valabile minim 5 ani de la momentul inregistrarii.
 • Domeniile mai vechi de 5 ani la data de 1 Martie 2018, se vor prelungi in perioada cuprinsa intre 1 Martie 2018 si 30 Noiembrie 2018.
 • Domeniile .ro vor incepe sa expire pe 1 Iunie 2018 pana pe 30 Noiembrie 2018 in functie de luna in care au fost inregistrate.
 • Puteti afla data de expirare pentru orice domeniu .ro pe site-ul ROTLD la adresa: http://rotld.ro/whois/.
 • Este esential sa inventariati toate domeniile .ro de care dispuneti si asupra carora doriti sa va pastrati drepturile de utilizare dupa data de expirare (puteti consulta data de expirare la www.rotld.ro/whois). Dupa expirare, domeniile .ro vor intra intr-o perioada de gratie de 90 zile, perioada in care vor fi indisponibile dar in care titularul de pana atunci isi pastreaza drepturile de prelungire. Dupa perioada de gratie, domeniul este sters automat si poate fi reinregistrat de catre orice alt registrant.
 • RedHost.ro va oferi celor interesati servicii de prelungire pentru domeniile .ro incepand cu data de 12 Martie 2018.
* HG 1621 din 23.12.2003, completata prin OUG nr. 22 din 11 martie 2009, art. 2 litera A alin (1) lit. (o)
TOATE INREGISTRARILE DE DOMENII CUMPARATE DE LA FIRMA NOASTRA SE FAC DIRECT PE NUMELE CLIENTULUI. DOMENIILE POT FI TRANSFERATE ORICAND PE ORICE ALT SERVER DE GAZDUIRE.

Domenii gratuite

Va oferim o inregistrare gratuita de domeniu impreuna cu pachetele de gazduire platite pe 12 luni. Pentru RH-1 si RH-3 va oferim gratuit un domeniu .eu in primul an. La RH-5, RH-7 si RH-9 va oferim la alegere un domeniu .ro, .eu, .com, .net, .org, .biz sau .info pe numele dvs pe perioada intregii colaborari. Toate aceste pachete sunt prezentate in pagina de gazduire web.


Inregistrare domenii

Extensie Pret domeniu CU
gazduire 12 luni*
Pret domeniu FARA
gazduire 12 luni**
Pret domeniu FARA
gazduire RedHost***
Perioada
valabilitate
Scoatere
din carantina**
Comanda domeniu .RO Inregistrare (primul an): GRATIS
In fiecare an cu RH-5,7,9: GRATIS
Prelungire cu RH-1,3: 6.99€/an
7.49€/an 8.49€/an 1 an -
Comanda domeniu .EU Inregistrare (primul an): GRATIS
In fiecare an cu RH-3,5,7,9: GRATIS
Prelungire cu RH-1: 5.49€/an
6.49€
7.49€ 1 an 40€
Comanda domeniu .COM GRATIS: cu gazduire RH-5,7,9
4.9€ cu gazduire RH-3
7.9€ cu gazduire RH-1
8.9€ 10.9€ 1 an 80€
Comanda domeniu .NET GRATIS: cu gazduire RH-7,9
5.9€ cu gazduire RH-5
7.9€ cu gazduire RH-3
9.9€ cu gazduire RH-1
11.9€ 13.9€ 1 an 80€
Comanda domeniu .ORG GRATIS: cu gazduire RH-7,9
5.9€ cu gazduire RH-5
7.9€ cu gazduire RH-3
9.9€ cu gazduire RH-1
11.9€ 13.9€ 1 an 80€
Comanda domeniu .BIZ GRATIS: cu gazduire RH-7,9
6.5€ cu gazduire RH-5
10.5€ cu gazduire RH-3
12.5€ cu gazduire RH-1
14.5€ 16.5€ 1 an 80€
Comanda domeniu .INFO GRATIS: cu gazduire RH7,9
9.5€ cu gazduire RH-5
12.5€ cu gazduire RH-3
14.5€ cu gazduire RH-1
15.5€ 19.5€ 1 an 80€

* Pret pentru domeniul achizitionat impreuna cu un pachet de gazduire anual (doar pe aceeasi factura).
** Pret pentru domeniul achizitionat fara un pachet de gazduire (sau cu gazduire < 12 luni); valabil doar pentru clientii care au si un cont de gazduire RedHost.
*** Pret pentru domeniul achizitionat de catre clientii care nu detin gazduire RedHost.

Precizari importante

 • Atat registrul (autoritatea care reglementeaza un anumit tip de domeniu) cat si registrarul (entitatea care administreaza procesul de inregistrare) pot solicita de la titularul domeniului documente care sa probeze faptul ca titularul are dreptul sa inregistreze un anumit nume de domeniu (spre exemplu daca are un acord incheiat cu marca/marcile pe care le promoveaza) si/sau ca a solicitat inregistrarea cu buna credinta. Aceasta verificare poate fi facuta oricand in perioada de existenta a domeniului si in unele cazuri pe perioada de verificare domeniul poate fi suspendat pana la primirea documentelor solicitate plus un timp necesar pentru procesare. Firma noastra nu joaca niciun rol in acest proces si nu are abilitatea de a suspenda sau reactiva domeniile suspendate. Este necesar ca beneficiarul sa dea curs solicitarilor venite de la registrar sau registru. Firma noastra poate insa sa verifice in cazul in care ne solicitati acest lucru daca o solicitare venita prin mail este una legitima.
 • ATENTIE: incepand cu 15 Aprilie 2014, serviciul de ascundere a identitatii registrantului (contact privacy / hidden whois) nu mai poate fi oferit gratuit din cauza taxelor suplimentare impuse de catre registrari. Clientii care doresc serviciul de 'hidden whois' vor trebui sa achite suplimentar fata de preturile de mai jos o taxa de 3 Euro. Acest serviciu poate fi comandat doar manual la acest moment.
 • Pentru obtinerea unui domeniu nu este suficient sa efectuati plata. O serie de extensii (de exemplu .com si .net) necesita validarea adresei de mail apartinand titularului. Daca procedura de validare (veti primi un mail de la registrar cu un link de validare - este suficient sa-l accesati) nu este indeplinita cu succes, domeniul nu poate fi activat. Este deci extrem de important ca adresa de mail declarata la inregistrare sa fie corecta si accesibila.
 • Pentru transferul unui domeniu .ro pe alt titular (operatiune cunoscuta sub numele de trade) se percepe o taxa de 10.99 Euro + TVA si aceasta include un an de valabilitate. Conform regulilor ROTLD, Procedura de transfer va reseta valabilitatea domeniului de la data la care transferul se finalizeaza si include un an de valabilitate. Ca atare este important sa nu faceti mai intai o prelungire si imediat dupa aceea un transfer pentru ca se pierde perioada prelungita anterior.
 • Notiunea de rezervari domenii este identica cu notiunea de inregistrare. Nu se poate face o rezervare de domeniu in sensul obisnuit al cuvantului. Rezervarea domeniilor se face exclusiv dupa confirmarea platii pe extrasul nostru bancar.
 • Pentru mentinerea domeniilor dupa perioada initiala, clientul trebuie sa comande si sa plateasca o noua perioada inainte de expirarea perioadei curente.
 • Se ofera un singur domeniu gratuit pentru fiecare cont de gazduire (conform ofertei de gazduire web).

Regulile ROTLD pentru inregistrarea domeniilor .RO

Informatii ICANN pentru domeniile internationale